Blog laten schrijven

29 juli 2021Je kennis weggeven: daar moesten we tien jaar geleden niet aan denken!

Inmiddels doen we het bijna allemaal. Waarom? Omdat het zich uitbetaalt, al zie je dat niet meteen.

Wie blogt, maakt anderen deelgenoot van zijn expertise. Zo'n blog herken je vaak al aan de kop:

  • Drie manieren om je omzet te vergroten
  • Tien tips voor meer zichtbaarheid op internet
  • Hoe schrijf ik een blog dat aandacht trekt?

Je denkt meteen: 'Daar wil ik meer van weten!'

Diep van binnen voel je verzet. Je hebt jarenlang gestudeerd en inmiddels flink wat werkervaring. 

Hoezo dan de kennis weggeven? Hoe moet je dan nog geld verdienen?

Zo zat ik er ook in. Toch ben ik om. Om pragmatische redenen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Ik leg je uit waarom.

Wie een interessant blog schrijft, trekt mensen naar zijn website, bijvoorbeeld via Linkedin en Facebook. Die website stijgt daardoor in de ranking van Google. 

Google redeneert als volgt: als veel mensen die site bezoeken, is hij kennelijk interessant. En Google houdt van sites die veel worden bezocht. Daarom verdient die site het om hoger te eindigen in de zoekresultaten. 

Gevolg: je krijgt meer 'organische' bezoekers op je website: bezoekers die via internet op zoek zijn en die NIET via een (betaalde) advertentie op je website uitkomen.

Kortom, door blogs te schrijven met interessante content:

  • trek je meer bezoekers naar je site
  • eindig je hoger in de Google zoekresultaten
  • verhoog je (op termijn) je omzet

Gaat dat vanzelf? Nee, zeker niet. Het is zaak de juiste trefwoorden te gebruiken. Ik geef je een voorbeeld.

Internetondernemer Erdal Abiri van Web-Logic Webdesign in Alkmaar zocht op 'blog laten schrijven'. Vijf minuten later belde hij mij op. 

Erdal zei: 'Martin, ik wil met mijn webbureau beter zichtbaar zijn op internet. Ik heb zojuist gezocht op 'blog laten schrijven'. Jij stond bovenaan, meteen onder de advertenties. Kennelijk snap jij hoe dat werkt. Kun jij iets voor ons betekenen?'

Hoe trok ik Erdal naar mijn site? Niet door de adverteren. Nee, alleen maar door de juiste woorden en termen te gebruiken. In dit geval: blog laten schrijven.

Waarom een blog LATEN schrijven? 


Je denkt misschien: waarom zou ik een blog LATEN schrijven? Schrijven kan iedereen, toch? 

Ja, iedereen kan schrijven, net zoals iedereen kan koken. Maar vind ik het ook lekker? Zou ik nog een keer willen opscheppen? Zou ik nog vaker willen aanschuiven?

Daar komt nog wat bij. De kunst van schrijven is de aandacht vasthouden. Interessante inhoud en een samenhangend en overtuigend verhaal zijn niet genoeg. De stijl moet ook aantrekkelijk zijn .

Verder is het wel zo prettig als je tekst vrij is van fouten. Spelfouten leiden niet alleen af, ze ondergraven ook je deskundigheid.

Kun je zelf niet goed schrijven? Of kost schrijven je te veel tijd? Schakel dan een ervaren tekstschrijver in.

Ervaren tekstschrijver


Ik heb honderden teksten geschreven in naam van ministers, burgemeesters, wethouders, ondernemers en 'gewone' burgers. Speeches, voorwoorden, blogs en columns. Over allerlei onderwerpen.

Je krijgt van mij een prettig leesbare, vlot geschreven en onderhoudende tekst, geschreven in jouw eigen woorden. Een verhaal waarmee je online scoort en je online zichtbaarheid vergroot.

Terug naar Erdal. Inmiddels staat zijn eerste (door mij geschreven) blog online.

Voor een goede website en een strakke social media campagne, SEO- of SEA-campagne moet je bij Erdal zijn. En voor een goede blog bij mij.

 
Meer weten? Mail me of bel me op 06- 22 46 17 27. 


Blog