Digitaal rapport basisschool Tweelingen

Het binnenwerk van het rapport van basisschool Tweelingen ziet er misschien niet spectaculair uit, maar het een hele verbetering gebleken ten opzichte van het oude rapport.

De Tweelingen heeft aparte rapporten voor groep 1-2, 3, 4, 5-6 en 7-8. Het rapport van iedere groep is een pdf, die door de leerkrachten kan worden ingevuld. Op school, thuis of waar dan ook. Het mooie is: de ene leerkracht kan een deel van de gegevens invullen, de pdf opslaan en dan doorsturen naar zijn of (meestal) haar collega, die dan verder kan gaan met invullen. Handig als voor een bepaalde groep meerdere leerkrachten staan, wat vaak het geval is. Is het rapport compleet en foutloos, dan kan een verzegelde pdf worden gemaakt.

Het digitale rapport maakt een eind aan lastig leesbare handschriften. Het rapport ziet er prima uit. Heeft de leerkracht wat meer schrijfruimte nodig? Dan schakelt de pdf automatisch over naar een wat kleiner lettertype. De tekst loopt dus niet uit de pagina. Zijn de ouders per ongeluk een rapport kwijtgeraakt? Geen probleem: een nieuw rapport is zo uitgedraaid.

Kinderen die naar de Tweelingen gaan, krijgen in groep 1 een mooie ringband. Daar gaan de uitgedraaide rapporten in. Na acht jaar heeft het kind een prachtig overzicht van zijn leerprestaties op de basisschool.