Prezi als kapstok van een goed verhaal

18 juni 2017

 

Hoe houd je als basisschool je leerlingenaantal op peil nu de bevolking krimpt? Een goed verhaal, ondersteund door een prezi, kan helpen.Veel basisscholen komen pas in actie als het aantal leerlingen afneemt. Basisschool Reigerlaan niet. De school heeft een goed verhaal, ondersteund door een inspirerende prezi.

Basisschool Reigerlaan heeft een prachtig, vooroorlogs schoolgebouw dat ingrijpend is gerenoveerd en uitgebreid, met respect voor het bestaande ontwerp. Op hetzelfde terrein ligt een prachtig kleuterschooltje waar de groepen 1 en 2 les krijgen.

Prezi voor basisschool

Een mooie school, idyllisch gelegen in een van de mooiste buurten van Eindhoven, met bovendien goede leeropbrengsten. Niet zo vreemd dus dat de Reigerlaan al jaren een wachtlijst heeft. De school zou op zijn lauweren kunnen rusten.

Directeur Lia van Baal heeft er uitdrukkelijk voor gekozen dat niet te doen. Ze wil geïnteresseerden duidelijk maken dat de school een duidelijke, inspirerende visie heeft op de ontwikkeling die kinderen gedurende hun tijd op de Reigerlaan doorlopen.

Lia praat gemakkelijk. Ze vult moeiteloos een uur met informatie over haar school. Maar liever niet met de schooltijden en andere feitelijke informatie die je ook in een schoolgids kunt lezen.

Lia wilde een kapstok waaraan ze haar verhaal kon ophangen.

Samen met Ruben Olislagers van Design al Dente ging ik met Lia in gesprek over

  • de sterke kanten van haar school
  • de zogenaamde 21st century skills
  • wat ouders van de school mogen verwachten, maar ook andersom

Dit resulteerde in een prezi met het verhaal over een vader en een zoon die door de bergen wandelen. Voor wie het fenomeen nog niet kent: een prezi kun je zien als een geanimeerde powerpointpresentatie.

De prezi van de Reigerlaan gaat over levenslessen en laat zien hoe kinderen zich op basisschool Reigerlaan ontwikkelen. De prezi vertelt lang niet alles. Jij – in dit geval Lia – moet het verhaal doen. Wij ondersteunen je verhaal met beelden die je bij het presenteren houvast geven en die je betoog illustreren.

Heb je daarnaast behoefte aan verdere ondersteuning bij je presentatie? Als presentatiecoach kan ik je ook daar bij helpen.

Ook een prezi?
Ben jij directeur van een school? Of ondernemer? Heb je een verhaal en zoek je een kapstok om je verhaal gestructureerd aan op te hangen? Neem vrijblijvend contact met me op.


Blog